5.TUND - LEKSJON 5

Jah, Norra ja norralased - on nad siis ühed pisikesed trollid kõik või hoopis Peer Gynti moodi seiklejad ja naljamehed? Istuvad nad oma fjordi kaldal, suusad all ja juustuviiluga võileib käes? Napilt 60 a tagasi kuulusid norrakate igapäevaellu talongisüsteem ja rasked eluolud... Siis aga kuulsid kõik imesõnast: NAFTA! Ja nii nad rikkaks saidki (NB! Naftamuuseum Stavangeris on avastusrõõmu pakkuv koht nii suurtele kui väikestele)
... Mmmuinasjutt lõppeks siinkohal kaunisti ehk nagu norrakad sel puhul lausuvad: snipp-snapp-snute så var eventyret ute....
On küll öeldud, et norrakas on arrogantne oma maa patrioot, aga tal jagub siiski piisake külalislahkust, et oma maad ja rahvast teistelegi esitleda.
Kursus lõpeb siinkohal. Innukas Indrek sai mõned esmased väljendid selgeks. Omal käel klõpsib ta kõrvalmenüüs toodud linkidel ja õpib edasi. Sest siht on silme ees selge: Norramaa kivid elik trollid on väärt uuesti väisamist ja see uhke vaade mäetipult väärib vaatamist ning imetlemist!
____________________________________________________________________ Kas teadsid, et..... norrakate nn.Naftafondi suuruseks on juba 1.992 miljardit norra krooni. See teeb iga norraka kohta tervelt 416 736 norra krooni! Visste du at ..... markedsverdien i Oljefondet, eller "Statens pensjonsfond - Utland" er 1.992 milliarder kroner? (august 2008) ____________________________________________________________________
Õpetaja on tänulik, kui leiad mahti anda tagasisidet kursusele! Palun täida küsitlusleht!
Kui soovid õpetajale otse kirjutada, siis e-posti aadress on üles tähendatud siin.
TÄNUD OSALEMAST! TAKK FOR DELTAKELSE!